Dnevi odprtih vrat – brezplačni prvi pregled

Dnevi odprtih vrat – brezplačni prvi pregled

Na kratko: od 10.3.2024 do 10.4.2024 imamo v naši ambulanti za ortopedsko fizioterapijo v Murgle Centru (Cesta v mestni log 55) dneve odprtih vrat. Kot zasebni zavod si želimo pacientom omogočiti dostop do kvalitetne obravnave, ki je drugje niso deležni, hkrati pa se zavedamo, da je zasebno zdravstvo lahko drago in strašljivo. V sklopu te akcije smo se v EA Rehab odločili, da vam nudimo omejeno število BREZPLAČNIH 1. pregledov pri fizioterapevtu, specialistu za obravnavo težjih mišično-skeletnih obolenj, ki vključujejo posvet, diagnostiko in plan rehabilitacije. Za rezervacijo termina pokličite na 031 685 543 in povejte, da kličete v sklopu akcije dnevov odprtih vrat.

Dnevi odprtih vrat: kot zasebna fizioterapevtska ordinacija imamo dneve odprtih vrat zaradi odpiranja nove ordinacije za ortopedsko fizioterapijo v Murgle Centru (Cesta v mestni log 55). Za to potezo smo se odločili zaradi želje po vključevanju v lokalno skupnost, predstavitvi naših storitev širši publiki in zaradi opažanja naraščajočega nezaupanja v slovensko zdravstvo. Pacientom želimo pokazati kakšna je kvalitetna obravnava, kakšno je zdravljenje, ko pacient ni le številka in kako naj bi zdravstvo delovalo tudi izven zasebne prakse. Ker se zavedamo, da so samoplačniške storitve na prvi pogled drage, je dostop do specializiranih fizioterapevtov praktično nemogoč, hkrati pa od njih ne pričakuješ nič kaj več kot v javnem zdravstvu, smo se odločili, da v sklopu te akcije, nudimo BREZPLAČNE termine za 1. pregled pri fizioterapevtu, v katerega vključujemo polno diagnostiko, posvet, razlago stanja in plan rehabilitacije. Ti termini so žal številsko omejeni, zaradi zasedenosti naše ordinacije. Tako vsak teden v temu mesecu nudimo 4 dopoldanske in 4 popoldanske termine za brezplačni 1. pregled. V kolikor pa se po pregledu odločite rehabilitacijo nadaljevati pri nas pa boste na obravnavo prišli brez čakalnih dob, saj namreč izvajamo izključno samoplačniško fizioterapijo, ki nam omogoča boljšo optimizacijo urnika in obravnav, kot v javnem zdravstvu. V kolikor se želite naročiti na brezplačni termin nas pokličite na 031 685 543 in nam povejte, da bi radi do nas prišli v sklopu dnevov odprtih vrat.

Kdo smo: smo zdravstveno podjetje E&A, d.o.o., ki pokriva več različnih vej zasebne zdravstvene dejavnosti. V sklopu zgoraj opisane akcije sodelujemo z našo fizioterapevtsko ambulanto, kjer delata 2 fizioterapevta. V omenjeni akciji bo s pregledno dejavnostjo deloval naš vodja fizioterapije Aleksander Valant, ki je specializiran za obravnavanje težjih mišično-skeletnih obolenj. Aleksander Valant je diplomant fizioterapije, ki se je v tujini izobraževal na področju športne medicine in zahtevne rehabilitacije, hkrati pa ima opravljene izpite in izobraževanja iz naprednih tehnik manualne ortopedske medicine (Cyriax), mišično-skeletne diagnostike, izobraževanje FC Barcelona za športno medicino, licenco iz suhega iglanja, športne nutricionistike in veliko drugih. Je nosilec naše fizioterapevtske dejavnosti, vodja fizioterapije, ki mu zaupajo tudi znani športni klubi KK Cedevita Olimpija (https://cedevita.olimpija.com/en/players/aleks-valant-2/) in NK EnaA Ljubljana Frogs (https://ljubljanafrogs.si/en/management).

blank
Naš vodja fizioterapije – Aleksander Valant

Kaj nudimo: v sklopu zgoraj omenjenih dnevov odprtih vrat nudimo brezplačne preglede, posvete in plan rehabilitacije. Imate težavo z gibanjem, ne-sanirane stare poškodbe, bolečine, slabo rehabilitirana stanja po operacijah, željo po preventivi pred poškodbami, iščete odgovore na vprašanja povezana z izboljšavo vašega športnega rezultata, katerekoli težave mišično-skeletnega sistema, potem so ti pregledi namenjeni vam. V pregledu detajlno pregledamo vašo anamnezo, s specialnimi testi ugotovimo izvor vaših težav in vam razložimo kakšno je vaše stanje. Po pregledu in diagnostiki vam predstavimo optimalen znanstveno podprt plan rehabilitacije ali ukrepanja, po potrebi pa vas napotimo naprej do ustreznega specalista. Na kratko, če vas boli, ugotovimo zakaj in kako to najhitreje odpraviti. Ti pregledi niso starostno ali kako drugače skupinsko omejeni. Kljub delovanju v športu je naš fizioterapevt primarno specializiran za rehabilitacijo vseh možnih težav mišic, skeleta in živčevja oz.iz področja ortopedije. Nudimo tudi nutricionistično svetovanje za izboljšanje rehabilitacije ali športnega uspeha. Za pregled ne potrebujete napotnice, predhodne diagnostike, mnenja specalista. Po tej celotni poti vas lahko vodi naše strokovno usposobljeno osebje. Če pa se odločite za nadaljevanje obravnave pri nas pa boste na vrsti za fizioterapijo takoj, brez čakalnih dob.

Pri katerih stanjih lahko pomagamo: ker je področje ortopedije zelo široko in ker se z dodatno specializacijo našega fizioterapevta za težja obolenja to področje le še razširi, pišemo le najpogostejše ali najredkejše težave, pri katerih lahko pomagamo s fizioterapevtskimi postopki. Najprej so tu klasična ortopedska obolenja, od obrabe sklepov, bolečine v križu (išias), zlomi, natrganine mehkih tkiv pa do športnih poškodb (ter povezanih operacij). Kot redka stanja, vendar zahtevna za rehabilitacijo, pa rehabilitiramo tenzijske glavobole, vrtoglavice, stanja in poškodbe po transplantu organov, ter stanja povezana z onkološkimi obolenji (po operacijah dojke ali odstranitvi drugih tumorjev). Verjamemo, da vam lahko pomagamo, če pa vaše stanje ni primerno za našo obravnavo, pa vas napotimo do ustreznega specialista.

blank
Fizioterapija in prva pomoč na terenu

Zakaj se odločiti za nas po brezplačnem prvem pregledu: pri nas pacient ni le številka. Vsakemu pacientu se maksimalno posvetimo. Delujemo po principih z dokazi podprte medicine in medicinske etike, kar pomeni, da je naša obravnava naravnana na najvišjo možno učinkovitost in najboljše rezultate za pacienta. Pri nas ne boste deležni obravnave po tekočem traku, prav tako ne boste pri nas več kot 2x tedensko, saj gledamo na maksimalno učinkovitost pacientovih sredstev, kar v grobem pomeni, da zaradi cene obravnave iz vsakega evra iztisnemo največ za pacienta in ga ne naročamo nepotrebno. Prav tako zaradi ne-pogostosti obravnav ne trpi učinkovitost rehabilitacije, temveč za manjši denar dobite enako dobro, če ne še boljšo rehabilitacijo kot drugje. Za to učinkovitost skrbimo s stalnim poklicnim razvojem in izobraževanji, ki naše fizioterapevte držijo v prednosti pred ostalimi, saj nimajo zastarelega znanja. Za konec pa vam lahko povemo še to, zavezujemo se za maksimalno transparentnost do pacienta. To pomeni, da vam je razložen vsak detajl vašega stanja in rehabilitacije, tudi, če se rehabilitacija izkazuje za neuspešno. Vaše zadovoljstvo in uspešna rehabilitacija pri nas odtehtata vse ostalo, pacient je na prvem mestu, dovolite nam, da popravimo slab vtis Slovenskega zdravstva.

Nekaj mnenj naših pacientov: 

Kot že marsikomu se je tudi meni pripetila poškodba pri športu. Imel sem strgan ligament v gležnju. Najhujše od vsega je, da se mi je to zgodilo tik pred začetkom tekmovalne sezone in trener ni bil najbolj zadovoljen saj je do poškodbe prišlo na prijateljski tekmi… K sreči mi je prijatelj predlagal fizioterapevta iz EA Rehab Aleksandra Valanta. Storitve pred tem še nisem poznal in po pravici nisem potreboval, kompleksnejše rehabilitacijske terapije. Imel se nekaj zadržkov glede zasebnega zdravstva saj velikokrat poslušamo o visokih stroških in nedostopnosti le tega, ker pa nisem želel čakati na prvo obravnavo skoraj mesec dni v javnem sektorju sem se odločil za posvet in na podlagi tega tudi za nadaljnjo terapijo. Aleksander je najprej v potankost analiziral izvid iz bolnice, potem prisluhnil še moji zgodbi in na koncu podal svoje mnenje in mi pripravil urnik rehabilitacije. Vseboval je vaje, katere sem začel izvajati, ko je minila oteklina in mi z lasersko terapijo omogočil, da sem sem še vedno opravljal svojo službo brez neznosnih bolečin(v službi sem veliko na nogah). V bolnici so mi do popolne rehabilitacije in prve športne dejavnosti ocenili cca 6-8 mesecev. Z pomočjo Aleksandra pa sem po 4 mesecih že brez težav izvajal vse rehabilitacijske vaje in se počutil samozavestno pri uporabi gležnja (sicer še vedno z opornico, ki mi jo je predlagal predvsem za varnost in zaščito pred ponovno poškodbo). – Luc S.

Za naročanje pokličite na 031 685 543, mesta za brezplačne posvete so omejena.